top of page
Vyhledat
  • evijendr

Jak zvládnout období pandemie?

Máme tady druhou vlnu korony a mnoho z nás může zažívat všelijaké nepříjemné pocity, se kterými si člověk často neví rady. Přestože ne každý o své "vnitřní bouři" veřejně mluví, zažívat nepříjemné pocity spojené s tímto obdobím je naprosto přirozené a do určité míry je zažívá každý z nás.


Mezi takové typické pocity, které se mohou v našem prožívání objevit může být např. strach. Můžeme si klást otázky jako např. "Co když onemocním?", "Co když onemocní někdo můj blízký?", "Co když se situace bude zhoršovat?". Jak se situace neustále proměňuje a nikdo z nás neví přesně, jak se to bude vyvíjet dál, tak můžeme také do značné míry prožívat velkou nejistotu. Je rovněž možné, že některé z nás bude trápit smutek. Smutek na mnoho z nás může doléhat, když jsme např. až příliš dlouho izolováni od ostatních lidí a uzavřeni doma. Smutek se často váže na pocit samoty, který se u některých může také objevit.


Pocitů, které se mohou objevit, je celá řada. Základem je tyto pocity v sobě přijmout, protože jsou přirozeně lidské a na místě. Zároveň však existují tipy psychologů, jak se v tomto náročném období udržovat "v klidu" a posilovat v sobě i ty příjemné pocity":




Přeji Vám v rámci možností pěkné dny a snad se budou tipy hodit!

Eva Jendrulková

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page